művész


Frank Wildhorn

Frank Wildhorn

TöbbszörösGrammy-, Tony- és Emmy-díjra jelölt zeneszerző, producer. 1999-ben az első amerikai zeneszerző 22 év után, akinek egyszerre három előadása is futott a Broadway-n: a Jekyll és Hyde, A Vörös Pimpernel és A polgárháború.

Emellett a Bonnie és Clyde, a Dracula, a Victor/Victoria, a Wonderland, a Death Note…

 Tovább

Aktuális programok


Carmen

Budapesti Operettszínház

Egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban…

TöbbszörösGrammy-, Tony- és Emmy-díjra jelölt zeneszerző, producer. 1999-ben az első amerikai zeneszerző 22 év után, akinek egyszerre három előadása is futott a Broadway-n: a Jekyll és Hyde, A Vörös Pimpernel és A polgárháború.

Emellett a Bonnie és Clyde, a Dracula, a Victor/Victoria, a Wonderland, a Death Note the Musical in Concert és a Your Lie In April the Musical in Concert című művei is megjárták a Broadway-t.

Nemzetközisikernek örvendő darabjai: Carmen, Camille Claudel, Casanova, Cyrano, Death Note, Fist of the North Star, Mata Hari, Mitsuko, Never Say Goodbye, No More Human, Rudolf, Tears of Heaven, Monte Cristo grófja, Az ember, aki nevet és az Xcalibur című darabja, valamint a közelgő Song of Bernadette és a Reunion & Einstein: A Matter of Time.

A híres Apollo Színházban ő készítette a Harlem Song-ot. Nemrégiben „Korea legnépszerűbb zeneszerzőjének” nyilvánította a Korea Times.

2022 novemberében a Bécsi Szimfonikus Zenekar világ premierjén bemutatták a teljes „Duna szimfóniáját” a híres Musikvereinben. Az Europe’s Musical Zentrale megjegyezte: „Wildhorn Duna szimfóniájával sikerül újra feltalálnia önmagát, és túllépni a könnyű és a komolyzene közti különbségeken.” Koen Schoots vezénylésével az előadáson Wildhorn Jekyll és Hyde, valamint a Dakula című musical szvitjei is szerepeltek.

A Duna szimfónia2021 decemberében jelent meg CD-n és streaming szolgáltatóknál a Hit Squad Records gondozásában.

Wildhorn a NewYork-i Goodwill Games zenei igazgatója is volt, ő írta többek között a 2002-es téli olimpia nyitószámát, a Gold című dalt is. A műveit előadó művészek listáján szerepel Whitney Houston (nemzetközi slágere a „Where Do Broken Hearts Go?”), Natalie Cole, Kenny Rogers, Sammy Davis, Jr., Liza Mennelli, Julie Andrews, Hootie & the Blowfish, The Moody Blues, Johnny Mathis, Linda Eder, Freddie Jackson, Trisha Yearwood, Stacy Lattisaw, Molly Hatchet, Blues Traveler, Trace Adkins, Patti LeBelle, Jeffrey Osborne, BeBe Winans, Amy Grant, Anthony Warlow.

Mindezen túl Frank Wildhorn a houstoni Alley Theatre művésze, ezen felül megkapta a tekintélyes Charles Dickens-díjat az USC-től, ahol a neve alatt ösztöndíjat is létrehoztak.

Ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!