Program


ARTmozi.galéria | Kijárat az ajándékbolton át + Radics Panka graffitikutató előadása

ARTmozi.galéria | Kijárat az ajándékbolton át + Radics Panka graffitikutató előadása

A Hegyvidék Galéria októberi ARTmozi.galéria programján a híres graffitiművész, Banksy művészetét ismerhetik meg az érdeklődők a „Kijárat az ajándékbolton át” című dokumentumfilmen keresztül. A vetítést megelőzően Radics Panka művészettörténész, graffiti- és street art kutató tart előadást.

Aktuális előadások



ARTmozi.galéria | Kijárat az ajándékbolton át + Radics Panka graffitikutató kísérőelőadása

Radics Panka graffitikutató kísérőelőadása

A Hegyvidék Galéria októberi ARTmozi.galéria programján a híres graffitiművész, Banksy művészetét ismerhetik meg az érdeklődők a „Kijárat az ajándékbolton át” című dokumentumfilmen keresztül. A vetítést megelőzően Radics Panka művészettörténész, graffiti- és street art kutató tart „Banksy: Brandalizmus” címmel előadást, amelynek fókuszába a Banksy név mint "művészeti márka" kerül. A prezentáció során a résztvevők betekintést nyerhetnek a „Banksy-jelenség” paradoxonjaiba, a "street art brandek" kialakulásának részleteibe és a kortárs műtárgypiac utcaművészetet forgalmazó szerepének felértékelődésébe.

Radics Panka az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett művészettörténész diplomát. 2013 óta kutatja a budapesti street art alakulását, mindkét diplomamunkáját a fővárosi graffiti témájában írta Dr. Rényi András vezetésével. Jelenleg független kurátorként dolgozik, Lugosi Lugo László Hagyatéki Gyűjteményének kezelője és a youngart online galéria művészeti vezetője. A „LUGO: GRAFFITI - Read the Signs” című kiadvány társszerzője.

//

Kijárat az ajándékbolton át
színes, magyar feliratos amerikai-angol dokumentumfilm | 2010 | 87 perc

Rendezte: Banksy

Banksyt, az ismeretlen személyazonosságú alkotót ma már annak sem kell bemutatni, aki nem járatos a street art világában, hiszen a stenciles graffitisból világszerte ismert politikai aktivista lett. A bristoli művész nem véletlen él inkognitóban: művei hiába világhírűek, a graffitizést a törvény bünteti, ráadásul alkotásai társadalom- és nem ritkán kormánykritikusak is, sőt, nem is korlátozódnak kizárólag Nagy-Britannia utcáira.

A „Kijárat az ajándékbolton át” című filmben adott tehát a világ egyik leghíresebb graffitise, Banksy, valamint egy fura francia bolt tulaja, aki amatőr filmes. Utóbbi elhatározza, hogy dokumentumfilmet forgat Banksyről, aki – mivel művészete büntetőjogi kategóriának minősül – nem fogadja lelkesen újdonsült "barátja" közeledését. Végül Banksy a kamerát az operatőr "ellen" fordítja, így végül a filmes lett alkotásának főszereplője, de persze feltűnnek a világ leghíresebb graffiti művészei is, mint Shepard Fairey, Rhys Ifans színész, valamint Invader. 
/Forrás: Műcsarnok, Port.hu/

12 éven aluliak számára nem ajánlott!

> Időpont: 2024. október 15. (kedd) 18:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

A film vetítése a Műcsarnok jóvoltából valósul meg.

Ajánló


színes, szinkronizált, brazil-amerikai családi vígjáték

Ma már aligha kell magyarázkodni, ha valaki felnőtteknek készít animációs filmet, ám az 1979-es Habfürdő idején - néhány évvel a…

Joker: Folie à Deux amerikai krimi-dráma, akciófilm, 138 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!