Bél és a termőföld - Kiút az alapanyag termesztés, táplálkozás és egészség útvesztőjéből
A valóban egészséges és fenntartható táplálkozás nem elérhetetlen, de nem is magától értetődő. Ha szeretnél egészségben élni, nem csak most, hanem idős korodban is, a lehető leghamarabb el kell kezdened foglalkozni a szervezeted - pontosabban a bélbaktériumjaid - megfelelő táplálásával.
Az előadás és beszélgetés során az alábbi témákat fogjuk körbejárni:
Civilizációs betegségek
Ételintoleranciák és allergiák
Összefüggések a termőföld és bél mikrobiom között
A növényi táplálkozás előnyei
Mit együnk, mit ne együnk, hol vásároljunk
A mindennapokba könnyen beépíthető változtatások, fokozatosan felépítve
Programterv
18:00-18:45 - Első blokk
18:45-19:00 - Szünet és kérdések
19:00-19:45 - Második blokk
19:45-20:00 - Kérdések, program vége
Csatlakozz hozzánk 2024. november 28-án, csütörtökön este 18-20 óra között a 12. kerületi Barabás Villában, ahol Zsolnay Gergely táplálkozástudományi szakértő, vegán séf és kertészmérnökkel körbejárjuk a fenti témákat egy előadás és kérdezz-felelek keretében.
Gergely 20 éve foglalkozik az egészséges életmóddal, tudatos táplálkozással, az ember és a természet közötti kapcsolattal, a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal, illetve ezek kapcsolatrendszerével. Szemléletmódjának különlegessége, hogy az alapanyag termesztéstől az ételkészítésen át egészen a szervezetre gyakorolt hatásig átlátja a folyamatokat és gyakorlati tapasztalattal is rendelkezik mindegyik területen. A nemBÖJT életmód program megálmodója és szakmai vezetője, amiről szó fog esni az este során is, hisz hamarosan, 2025. január 14-én indul a következő hat hetes turnus.
Az előadás 18 év alatt és 70 év fölött ingyenes.
Kérjük, hogy a zökkenőmentes kezdés érdekében legkésőbb 18 óra előtt 10 perccel érkezzetek.