Program


Budapest Galéria Gyógynövények mágikus minőségükben

Budapest Galéria Gyógynövények mágikus minőségükben

A Maleficae – A máglyától az online varázslásig című kiállításhoz kapcsolódóan július 17-én 18:00-tól Ludányi Lili (Vadvirág teaház) vezet be minket a gyógynövények különleges világába és talizmánt, füstölőköteget készítünk.

Aktuális előadások


A foglalkozásról:
Megismerkedünk olyan mágikus, nagy erővel bíró növényekkel, - köztük régi, elfeledett magyar növényekkel - melyeket a történelmünk során számos feljegyzés alapján spirituális szertartásokon használtak.
 
Nemcsak gyógyító hatásaikat fogjuk megismerni, hanem elmerülünk a mágikus tulajdonságaikban is és megismerkedünk a velük kapcsolatos mondakörrel. A további tanulásunkat egy jegyzet támogatja majd, mely átfogja a foglalkozás témáját.
 
Mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy saját elképzelése és szándékai alapján válassza ki azokat a gyógynövényeket és ásványokat, amelyekkel szeretné feltölteni a mágikus tárgyát. A résztvevőknek lehetőségük lesz elmélyülni a kiválasztott anyagok jelentésében, és ezeket az információkat felhasználni a saját talizmánjuk elkészítése során, valamint gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a tértisztításra használt hazai gyógynövény füstölőkötegek elkészítésében.
 
A cél az, hogy mindenki egy olyan személyes tárgyat alkothasson, amely nemcsak a gyógyulást és az erőt hordozza, hanem tükrözi saját belső szándékait és vágyait is. A készítés során Lili ösztönzi a résztvevőket, hogy hallgassanak az intuíciójukra, és hagyják, hogy a természetből és a választott anyagokból merítsék az inspirációt.
 
BIO
Ludányi Lili a Vadvirág Teaház erdei boszorkánya, gyógynövény technológus és leendő természetvédelmi mérnök.
 
"Erdők-Mezők szerelmeseként minden napra jut egy felfedezés. Egy virág, mit még nem ismerek, pillangó kit még nem láttam, illatkombináció amit nem éreztem. Amikor felfedezem ezt a varázst a külvilágban, lelkemben is egy csepp részt megfejtek.
Workshopjaim célja ennek az életérzésnek bemutatása és átadása. Azt szeretném, hogy te is érintsd meg kezeddel ezeket a növényeket, és érezd illatukat!
Legnagyobb örömöm a workshopok során, mikor látom ezt a felfedezést az arcokon. Ez motivál munkám során, melyet a ti visszajelzései alapján csiszoltam olyanra amilyen: Színes, illatos, textúrákkal és formákkal operáló közös alkotói folyamat. Olyan ősi ösztönöket aktivál, amelyek mindenki lelke mélyén jelen van, de urbanizált világunkba nehéz megélni. "
 
Az eseményen kép-, és videófelvétel készülhet. Részvételeddel hozzájárulsz ahhoz, hogy a Budapest Galéria a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulásodat az info@budapestgaleria.hu címen bármikor visszavonhatod.

Ajánló


2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!