Program


Cziffra Fesztivál - Martha Argerich és Mischa Maisky koncertje a Cziffra Fesztiválon

Cziffra Fesztivál - Martha Argerich és Mischa Maisky koncertje a Cziffra Fesztiválon

Martha Argerich és Mischa Maisky a klasszikus zenei színtér legfényesebb csillagai, akikre még sok utánuk következő generáció fog emlékezni. Rajongóik egyetlen hangról, egyetlen futamról is megismerik játékukat. A két világhírű virtuóz legendás művészkapcsolata immár félévszázados – markáns látásmódjuk, romantikus gondolkodásmódjuk közös zenélésük sosem apadó kútja.

Aktuális előadások



MŰSOR
Beethoven: D-dúr cselló-zongora szonáta, op.102/2.
Schubert: A-moll (Arpeggione) szonáta csellóra és zongorára
***
Grieg: a-moll cselló-zongora szonáta, op. 36
 
Martha Argerich és Mischa Maisky a klasszikus zenei színtér legfényesebb csillagai, akikre még sok utánuk következő generáció fog emlékezni. Rajongóik egyetlen hangról, egyetlen futamról is megismerik játékukat. A két világhírű virtuóz legendás művészkapcsolata immár félévszázados – markáns látásmódjuk, romantikus gondolkodásmódjuk közös zenélésük sosem apadó kútja. Tüzes, energikus, mindig egyedi és kompromisszumok nélküli játékuk utánozhatatlanná teszi őket. Különleges ünnep minden alkalom, amikor együtt lépnek színpadra, s a Cziffra Fesztivál történetében már nem először esik meg. Ezúttal a cselló-zongora repertoár nagy klasszikusait hozzák el a Müpába. Például Beethoven legérettebb alkotását a műfajban, amelynek zárófúgáját későbbi nagy művei előfutárának tartják. Schubert a-moll szonátája egy korabeli találmányra, a vonós gitárnak is nevezett hathúros arpeggionéra született, s bár a mű célja csupán a hangszerrel való kísérletezés volt, annak letűnte után a csellóirodalom egyik legkedveltebb darabja lett. Valószínűleg Grieg sem vizionálta szonátája hatalmas sikerét: egy igencsak nehéz időszakában komponálta, amikor minden leírt hangért meg kellett harcolnia önmagával. Küzdelme a legmagasabb művészetté nemesedett ebben a darabban.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Miniszterelnökség

Ajánló


A Neoton Família a 80 as évek egyik legsikeresebb hazai pop együttese. Nemcsak itthon, de a világ számos országában jelentek…

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!