Program


Kodály Fesztivál-Kodály Quartet

Kodály Fesztivál-Kodály Quartet

A Kodály Vonósnégyes 1966-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatóiból. 1971-ben a vonósnégyes már nemzetközileg is ismert együttesként vette fel Kodály Zoltán nevét. Az együttes 2016-ban ünnepelte 50 éves jubileumát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 22. hétfő, 20:00

Az öt évtized alatt a vonósnégyes rendszeresen koncertezett Európa és Észak-Amerika országaiban, Japánban, de felléptek Mexikóban, Dél Amerikában, Indiában, Kínában, Hong Kongban, Dél-Koreában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Jelentős zenei fesztiváloknak volt vendége, pl: Aldborough, Athén, Bagdad, Bath, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Linz (Brucknerfest), Ossiach (Carinthischer Sommer), Bukarest (George Enescu), Estoril, Guanajuato, Isztambul, Korlsholm, Ljubljana, Luberon, Genval (Musica Mundi), Oaxaca, Prága, Sandviken. Nagyszerű kamara partnerekkel dolgoztak együtt mint: Bruno Canino, Milan Turkovic, Perényi Miklós, Kocsis Zoltán, Michel Portal, Dimitry Ashkenazy, Michel Béroff, Jeremy Menuhin, Vásáry Tamás, Jandó Jenő, Dimitris Sgouros.
A Kodály Vonósnégyes közel 70 CD felvételt készített, köztük a teljes Haydn, Beethoven, Schubert ciklust.
Az együttes életében kiemelten fontos Kodály Zoltán életművének bemutatása, valamint más magyar szerzők műveinek előadása.
A Kodály vonósnégyest 2022-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

Az együttes tagjai:
Falvay Attila, Bangó Ferenc-hegedű
Tuska Zoltán- brácsa
Éder György -cselló

Ajánlatunk


Március közepén kezdi próbálni Hajdu Szabolcs a Legközelebbi ember munkacímű ősbemutatót Berényi Nóra Blankával, Sodró Elizával, Porogi Ádámmal és Baki Dániellel. Azt a témát dolgozzák fel együtt, hogy minden emberhez kapcsolódik egy legközelebbi ember. Vannak közeli barátok, rokonok, testvérek, de szerencsés esetben az ember mellett áll egy legközelebbi ember, akivel megosztja az örömét, a problémáit, akit elsőként hív, ha baj van.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

Körforgásban – Divat és Tradíció Különleges Párbeszéde a Hagyományok Háza Színpadán Hogyan találkozik a hagyomány és a kortárs művészet a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!