Program


Közlekedéstörténeti előadás és filmvetítés
2

Közlekedéstörténeti előadás és filmvetítés

A volt 43-as villamos megállói és átszállási kapcsolatai

 több

Aktuális előadások



A Magdolna Udvar időszaki kiállításához kapcsolódó előadásra invitáljuk az érdeklődőket. A vetített képes előadás az 1983 novemberében megszüntetett budafok-nagytétényi járat megállóival és az akkori átszállási lehetőségekkel ismerteti meg az érdeklődőket. Előadó: Petz Nándor.

Megszüntetett budapesti villamosok nyomvonalain

(1998., 43 perc)

Az eredetileg magáncélra forgatott, amatőr, dokumentarista jellegű filmben nem csak a 43-as villamos nyomvonalát járta be Petz Nándor és Molnár Balázs. Számos olyan helyszínre is eljutottak, ahol még szinte eredeti állapotban megmaradtak a zömmel '80-as és '90-es években megszüntetett budapesti villamosjáratok mementói: vágányzat, oszlopok, várótermek, korlátok stb.

A jobb időket is megélt Közvágóhídnál bontás előtt álló UV-telepet éppoly csemege lehet filmvásznon látni a budapesti villamosbarátoknak, mint például az egykori, 1980 év végén megszüntetett újpesti 8-as villamos aszfaltban felejtett sínpárjait.

Ajánló


Bor- és kultúrtörténeti sétánkon elmeséljük a budai bor históriáját az első szőlőtőkéktől egészen a Budavári Palotanegyed legújabb boráig

Discover 800 years of history as you embark on a guided walking tour in Budapest. Explore the highlights of Buda…

Körforgásban – Divat és Tradíció Különleges Párbeszéde a Hagyományok Háza Színpadán Hogyan találkozik a hagyomány és a kortárs művészet a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!