Program


Leczky Marcel - Mykhailo Diordiiev

Leczky Marcel - Mykhailo Diordiiev

Leczky Marcel - cselló
Mykhailo Diordiiev - zongora


 több

Aktuális előadások



Műsor:

Robert Schumann: Adagio und Allegro Op.70
Felix Mendelssohn: Variations Concertantes Op.17
Robert Schumann: 5 Stücke im Volkston Op.102
Johannes Brahms: e-moll csellószonáta

Leczky Marcel magyar származású csellóművész, jelenleg a Grazi Művészeti Egyetem hallgatója, ahol Prof. Dr. Kerstin Feltz osztályában tanul. Művészi pályafutása során fellépett számos híres helyszínen, mint a bécsi Musikverein vagy a lipcsei Thomaskirche, továbbá Csehország, Ausztria, Németország, Albánia, Olaszország, Szlovákia, Montenegró, Bulgária, Magyarország, valamint az Egyesült Államok és Kanada koncerttermeiben is. Több nemzetközi csellóverseny győztese, köztük a londoni Whitgift International Music Competition és a csehországi Gustav Mahler Prize Nemzetközi Csellóverseny díjazottja. Három alkalommal is meghívást kapott a világhírű Kronberg Akadémiára, ahol különböző projektekben vett részt.

A testvérével közösen megalapította a Kodály String Duo-t, amellyel az Universal Edition első nagyköveteivé választották őket.

Mykhailo Diordiiev ukrán zongoraművész. Jelenleg a Kijevi Nemzeti Zeneakadémia hallgatója (Prof. Natalia Gridneva) és a Grazi Művészeti Egyetem (Prof. Peter Jozsa) hallgatója. Ukrán elnöki ösztöndíjban részesült. Koncertezett Ukrajnában, Észtországban, Belgiumban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban stb. Több nemzetközi zongoraverseny győztese, mint például: Grand Prix a Nemzetközi Versenyen (USA); 3. díj a Les Musicales du Centre Egyesület által szervezett Nemzetközi Zenei Versenyen Franciaország); 2. díj a „Samson Francois“ nemzetközi zongoraversenyen (Franciaország). Számos nemzetközi akadémián vett részt, mint például a „Vere Music Academy” Ukrajnában, az „EMI-Vienna”, az „Allegro-vivo”, a „2024-es Anton Bruckner Nyári Akadémia” Ausztriában és a „La Cellissima” Németországban. Szerepelt számos nemzetközi fesztiválon, mint például a „Music in the Alps“ és az „Arsonore” (Ausztria), a „2023 Modelhof világ előadóművészeti fesztivál” (Svájc), valamint a „Nemzetközi Evgeny Mravinsky Fesztivál” (Észtország).

Ajánló


Wayne Shorter a jazztörténet legendás korszakában vált elismert művésszé, majd maga is igazi legenda lett. Zeneszerzőként és szaxofonművészként pályája minden…

A Müpa újévi koncertje mindig izgatottan várt esemény, 2025-ben pedig kiváltképp annak ígérkezik. A hangverseny állandó karmestere, Fischer Ádám Haydn…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!