Program


Nyáresti koncertek 2. - Nemcsak Jazz Klub

Nyáresti koncertek 2. - Nemcsak Jazz Klub

Fellépnek:
Szalay Gábor Organ Trió
Gál Csaba Boogie & Someday Baby blues trió
 több

Aktuális előadások



Szalay Gábor Organ Trió
A 2023-ban alakult trió műsorának nagy részét saját szerzemények és a kiváló jazz zeneszerző, zongorista Theonius Monk szerzeményei teszik ki. Az orgona és gitár együttjátéka nem idegen a jazz zenében, ezt a tényt számtalan jazz gitáros orgonával rögzített felvétele is bizonyítja. Amellett, hogy hangzásban is kiegészíthetik egymást, praktikus szerepe is van, mivel a nagybőgő játékát az orgonista bal keze váltja fel, eközben jobb kezével harmóniákat is tud játszani a kíséretben. Amikor az orgonista improvizál, a gitár veszi át a kíséretet. Többek között ez az együtt játék is különlegessé teszi a trió zenéjét.
A zenekar tagjai: Szalay Gábor - gitár; Horváth Albert - orgona; Bágyi Balázs - dob

Gál Csaba Boogie & Someday Baby blues trió
Gál Csaba Boogie a Megasztárból sokak előtt ismert, ezen az estén Mississippi környéki deltabluest játszik majd barátaival. Ez a zenei stílus nagyon közel áll a tehetséges muzsikus szívéhez, igazi zenei csemegének számít. Képzeljük el, hogy 1930-at írunk, a Mississippi mellett ülünk, hőség van és egy gitár szól. Egy fekete muzsikus pedig arról énekel, hogy "eljön a nap, bébi, amikor már nem gyötörsz engem". A Someday Baby zenekar neve is ebből a dalból származik. A társaság keveri a deltabluest a funky, a gospel és néha a rap elemeivel. Olyan legendás és a nagyközönség számára ma már kevésbé ismert szerzők dalait játsszák, mint R. L. Burnside, Son House, Tampa Red, Georgia Tom vagy éppen Charley Jordan. A zenekar felállása is érdekes. Mert "Boogie" virtuóz gitárjátékát basszuskontrasztként Mazura János tubán kíséri, a doboknál a Gingl Zoltán ül.
A zenekar tagjai: Gál Csaba Boogie - akusztikus gitárok, ének;
Mazura János - tuba; Gingl Zoltán - dob

A koncert az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósul meg.

Asztalfoglalás szükséges a szegedi.zsuzsa(kukac)sargahaz.com email címen.

Ajánló


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

A Milky Chance a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikai zene stílusjegyeiből merítve komponálja száz milliós…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!