Program


Nyitófilm // Veni, vidi, vici - Metropolice Filmfesztivál

Nyitófilm // Veni, vidi, vici - Metropolice Filmfesztivál

Daniel Hoesl és Julia Niemann groteszk szatírája a törvények felett álló, saját hatalmukba belefeledkező milliárdosok világát mutatja be, néha komikus éllel, máskor maró gúnnyal és elemi megvetéssel.

Aktuális előadások



Veni, vidi, vici 18+

Színes, feliratos, osztrák filmszatíra 86’
R. Daniel Hoesl, Julia Niemann Sz. Nahoko Fort-Nishigami, Olivia Goschler

A Maynard-család, apa, anya és három örökbefogadott gyermekük boldogan tengetik a milliárdosok gondtalan életét. Amon, a családfő imád vadászni. Állatok helyett azonban járókelőkre lövöldözik legszívesebben, mivel a család hatalmi státusza, valamint az elképesztő vagyon mentesíti őket a következmények alól. Egy oknyomozó újságíró azonban túl messzire merészkedik és Amon szorult helyzetbe kerül, így már nemcsak az éppen épülő gigantikus akkumulátorgyár okoz dilemmát az oligarcha számára.

Daniel Hoesl és Julia Niemann groteszk szatírája a törvények felett álló, saját hatalmukba belefeledkező milliárdosok világát mutatja be, néha komikus éllel, máskor maró gúnnyal és elemi megvetéssel. A Veni Vidi Vici jól illeszkedik az elmúlt évek osztályharcos filmjeinek (Élősködők, A platform, A vadászat, Új világrend, A szomorúság háromszöge) sorába. Az épülő akkumulátorgyár motívuma, az igazságszolgáltatásba való beavatkozás cinikus természetessége mellett a felső tízezer önfeledt arroganciája és pusztító gátlástalansága teszi még aktuálisabbá ezt az Ulrich Seidl produceri közreműködésével készült, gyilkos humorú, váratlan fordulatokkal teli filmet.

Ajánló


Gladiator amerikai-angol történelmi dráma, 149 perc, 2000 angol nyelven, magyar felirattal

Shan zhong zhuan qi színes tajvani-hongkongi-dél-koreai fantasy, 192 perc, 1979 mandarin nyelven, magyar és angol felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!