Program


Odze György-Volt egyszer egy Malév

Odze György-Volt egyszer egy Malév

-A Malév, mint „brand” – nem is a történelem, hanem a kérdés, hogy mitől lett a Malév a szocialista világ legszínvonalasabb (szakemberek által is elismert) légiközlekedési vállalata?
 több

Aktuális előadások



-A „borzalmas” hetvenes évek, a sorozatos balesetek. Véletlenek vagy törvényszerűség? A városnevek: Koppenhága, Kijev, Beirút, Budapest, Bukarest. A Malév elveszítette flottája negyven százalékát, összehasonlítva azt jelenti, mintha az Air France ötven gépét érte volna szerencsétlenség. Személyes élményeim, a repülőtéren töltött évek. 1975, az igazi dráma, a bejrúti tragédia. A világ egyetlen olyan légiszerencsétlensége, amit nem követett hivatalos vizsgálat. Mi volt a háttérben? Negyven év nyomozásának története.

-A „összeomlás” – Politikai rövidlátás, szakmai hibák, vagy a hagyományos polgári repülés megváltozása? Ehhez is egy személyes elem: Pekingben tanúja voltam a kudarcba fulladt Hainan Airlines-Malév együttműködési tárgyalásoknak. Talán ez lett volna a mentőöv?

Az előadóról néhány szóban:

Odze György-Író, műfordító
1983 és 1988 között a Delhi Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyettese, majd a Magyar Tudományos Akadémia sajtófőnöke. 1994 és 1999 között a londoni nagykövetség sajtótanácsosa, később Pekingben a külképviselet vezető diplomatája.
Újságírást és kommunikációt tanított a Szegedi Tudományegyetemen. 2005 és 2007 között külügyi szóvivő, kommunikációs vezető. Számos könyve, műfordítása és újságcikke jelent meg.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!