Program


Túl a Maszat-hegyen

Túl a Maszat-hegyen

Fergeteges családi musical a Budapesti Operettszínházban Varró Dániel és Teslár Ákos sziporkázóan szellemes szövegével és Presser Gábor varázslatos zenéjével: a Túl a Maszat-hegyen magával ragadja a kicsiket és a nagyokat egyaránt!

Aktuális előadások





A történet hőse, Muhi Andris kalandos útra vállalkozik: elindul, hogy megmentse Jankát, rég nem látott és mindig maszatos barátnőjét. Janka lakóhelyén nagy ám a bonyodalom! A békés Maszat-hegyiek ugyanis belekeveredtek a pacák és a tiszták a harcába, mert a két, egymással ellenséges világ határán élnek. Akadályokkal teli útja során Muhi Andris megismerkedik a Náthás angol költővel és Turgenyevvel, a burgonyával, de találkozik Makula bácsival, a Babaarcú démonnal, Szeplőtlen Szilviával, Szösz nénével, a Bús, piros vödörrel, Pali kalózzal, és még a Büdös Pizsamázóval is! De ez még mind semmi! Andrisra és újdonsült ismerőseire nagy veszély leselkedik, mert nem elég, hogy a Partvis Attila vezette takarítók egyszer csak megjelennek a színen és több házban is kitakarítanak, a gonosz Paca cár, aki elbitorolta Maszat-hegy trónját, éppen azon mesterkedik, hogy az egész világot telepacázza. Muhi Andris azonban nem retten meg semmitől és senkitől, átvág Badarországon, hogy eljusson a Maszat-hegyen túlra, ahol szembeszáll minden gonosztevővel. Andris és barátai elkalauzolják a gyermekeket és a szüleiket egy izgalmas, közös utazásra, ahol az önfeledt nevetés és a mesebeli kalandok garantáltan összekovácsolják a családot!

A modern mesét a Pesti Broadway Musical Stúdió tehetséges fiatal művészpalántáinak előadásában láthatják a nézők. A hazai színészképzésben úttörő szerepet vállaló és jelentős szakmai elismertségnek örvendő intézmény már eddig is számos kitűnő színészt bocsájtott a világot jelentő deszkákra. A Budapesti Operettszínházzal szoros együttműködést ápoló Stúdió az idők során fogalommá vált a fiatalok körében. A Kiss-Balbinát Judit színművész, rendező, egyetemi tanár és Dénes Viktor színművész, rendező vezetésével működő zenés színész osztály friss és dinamikus előadása felhőtlen szórakozást nyújt minden korosztály számára. A produkciót Dénes Viktor állította színpadra: a széles körben népszerű és az Operettszínházban táncos-komikusként is nagy sikereket arató színházi alkotó összművészeti szemlélettel tekint színházi munkáira, legyen szó akár az általa megformált szerepekről, vagy éppen rendezéseiről.

Varró Dánielnek az előadás alapját képező Túl a Maszat-hegyen című kötete irodalmi ínyencségeket sem nélkülöző verses meseregény, amely kortalan és minden korosztályt, nézői réteget megszólít. Talán azért is van ez így, mert bármennyire is mesebeliek a szereplők, a történet mégis csak a manapság körülöttünk formálódó világról, s a mindennapjainkban megélt találkozásainkról, harcainkról és örömeinkről, vagyis: rólunk szól.

Szereplők:

Muhi Andris: Horváth Márton 

Maszat Janka: Vanya Noémi 

Náthás angol költő: Kamarás Laura 

Makula bácsi/Turgenyev, a burgonya: Gál Máté Imre 

Babaarcú démon/Szeplőtlen Szilvia: Jámbor Dorottya Rebeka 

Szösz néne: Gaál Réka Ágnes 

Büdös Pizsamázó/Partvis Attila: Szabó Bettina Melinda 

Bús, piros vödör/Paca cár/Morzsányi Géza: Paláncz Daniéla Szixtina 

Pali kalóz/Paca fogdmeg/Porkoláb: Danó Dorka 

 

Koreográfus: Bakó Gábor

Zenei vezető: Tassonyi Zsolt

Rendező: Dénes Viktor

 

Külön köszönet a jelmezek összeállításáért Jenei Petrának és a látvány ötletért Horányi Julinak.

Ajánló


Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól, és kiélvezzék…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!